• U bent hier
  • Home
  • Circulariteit

circulaire-binnenwand

Circulariteit

We collecteren oud papier. Hiervan maken we hoogwaardige biobased remontabele wandelementen. 

Interieur- en projectinrichting zijn net als mode erg trendgevoelig. De bouwsector kent daarentegen een traditionele projectbenadering waardoor kantooromgevingen vaak niet goed aanpasbaar zijn. Hierdoor worden kantoorgebouwen periodiek gestript en opnieuw ingebouwd. Dit repeterende proces draagt bij aan de grootste afvalstroom van Nederland. De grondstoffen raken hierbij veelal onbruikbaar of worden vernietigd. Quickpanell combineert design met toekomstbestendig inrichten. Samen met partnerbedrijven introduceren we momenteel een circulair paper-based wandsysteem. De productlijn is:

  1. Gemaakt van schone hernieuwbare materialen
  2. Modulair opgebouwd en verplaatsbaar
  3. Geschikt voor re-use en refurbishment
  4. Verkrijgbaar in abonnementsvorm
  5. Afvalloos

Onze circulaire wanden worden gemaakt op basis van een vouwbare kartonkern. Deze kern wordt voorzien van ECOR plaatmateriaal waardoor een wandelement ontstaat. ECOR is een technologie die organische vezels omzet in een hoogwaardige panelen. Hiervoor wordt enkel water, druk en warmte gebruikt. Deze vezels zijn afkomstig van bijvoorbeeld oud golfkarton, oude kranten, kantoorpapier. ECOR is 100% biobased, bevat 100% gerecycled restmateriaal en blijft 100% recycleerbaar. 

Wij sluiten de cirkel door de oud-papierstroom van onze opdrachtgevers als grondstof aan kartonfabrikanten te leveren. Vervolgens maken we van het nieuwe karton weer interieurmodules.

Co-actoren

- Onze logistieke partner en kenniscentrum voor reststromen en circulaire producttoepassingen

- Lambri International: Onze productiepartner waardoor wij een ongekend groot assortiment aan esthetische en akoestische afwerkingen kunnen aanbieden

- ECOR: Levert duurzaam 'paperbased' plaatmateriaal die onze circulaire productlijn mogelijk maakt

- Graphenstone: De eerste verffabrikant ter wereld die produceert op een ecologische manier met de technologie van grafeen. Graphenstone verfproducten zijn circulair,  gezond en CO2-neutraal. Verkrijgbaar in wit C2C- Gold gecertificeerd en in meer dan 1000 kleuren in Silver. 

'Samen mooie dingen maken' is onze drijfveer. We zijn altijd op zoek naar nieuwe ideeën, plannen of geweldige concepten. Als je een mogelijke samenwerking wilt verkennen, gaan we graag in gesprek of we een match zijn.

 

 

Neem contact met ons op voor vrijblijvend advies!